Kies een categorie
Menu
Contact
Afhalen

Accessoires voor

Duurzaamheid

Bij KameraMarkt doen wij onze uiterste best om verantwoord om te gaan met de aarde in de breedste zin. Wat doen wij hier onder andere aan?

 

Verzending met netto nul CO2

Alle pakketjes worden met netto nul CO2 door PostNL bezorgd. Wat houdt dit in? In de woorden van PostNL zelf:
"Ons doel is om uiteindelijk helemaal geen CO2 meer uit te stoten (‘CO2-neutraal’) en zetten volop in op CO2 reductie. Zo ver is het nog niet. Daarom compenseren we alle CO2 die we nu nog niet kunnen reduceren. Zo komen we ‘onderaan de streep’ uit op nul."

Levering door ons aan PostNL is sowieso CO2-vrij! Pakketjes worden ofwel door PostNL bij ons opgehaald, ofwel op de fiets of te voet door ons aan PostNL geleverd.

 

Verpakkings- en opvulmateriaal

Het overgrote deel van bij ons geplaatste bestellingen wordt in zeer kleine pakketjes met een beperkte hoeveelheid opvulmateriaal of zelfs in luchtkussenenveloppen zonder opvulmateriaal verstuurd. Het karton, papier en plastic benodigd voor de productie daarvan komt is voor het merendeel al gerecycled en kan na gebruik opnieuw gerecycled wordt. In het geval van papier en karton hebben al onze verpakkingen een FSC-keurmerk.

We zijn er trots op dat we nog nooit opvulmateriaal hebben hoeven aanschaffen. Alle opvulmateriaal dat we gebruiken, verkrijgen we als opvulmateriaal bij leveringen aan ons.

Wij staan altijd open om de duurzaamheid van ons bedrijf te verbeteren, dus heb je nog vragen, opmerkingen of tips hoe we iets beter kunnen doen? Dan horen we graag van je!